me

Bildkonstnär, f-71, bosatt i Gävle. Studerat grundläggande konstutbildning m.m. Se cv. Jag arbetar som bildkonstnär sedan 20 år, i ateljén med framförallt måleri, grafik, skulptur i textil och betong och broderi.  Jag tilltalas av motsatser; tungt och lätt. Papper, tråd, tyg. Struktur och upplevelse.

Det senaste året har jag genomfört ett projekt med rubriken: ”Allt är bara bra”.  Det handlar om hälsa. Är det ett brott mot rådande konventioner att ta plats och svara hur vi mår eller är det en för komplex fråga?  Jag har målat i rosa, och starka färger som påverkar oss. Ett abstrakt måleri med mycket struktur.  Det handlar om att skala av. Inte måla föreställande. Kasta sig ut.  Vara oduktig –  till det föreställande.

Mitt konstnärliga arbete har som oftast en koppling till psykisk ohälsa/ hälsa. Hur vårt mående är. Med fokus på sociala relationer. Hur omgivningen påverkar oss som individer. Under de tre senaste åren har vi haft ett nytt fenomen i samhället, covid. Det var som att betrakta värden i ett provrör, av psykisk ohälsa. Jag omsatte mina reflektioner i målningar och skulpturer. Projektet döpte jag till: ”Många syns inte”. Att någonting vi inte kan se, ändå påverkar oss.