×

om

Jag har arbetar som bildkonstnär sedan 1999.  Jag har en ateljé sedan ca 20 år och arbetar skulpturalt med keramik, gips, betong och brons. Broderar i textil och papper. Trycker grafik, screentryck och även börjat med cyanotype. Måleriet finns alltid med. Tungt och lätt. Papper och tråd. Tyg och lim. Struktur och upplevelse.
Jag har under de senaste 10 åren arbetat 50% som konstnär och 50% som kurator. Jag arbetar ofta utifrån tankar kring relationer och psykisk ohälsa. Jag lyssnar på andras berättelser. Vi, är av en grubblande art och historian är intressant. Jag använder min kreativitet till att forma och gestalta tillvaron. Utgångspunkten kan vara ett ord, ett tema eller en frågeställning. Tidigare rubriker har varit: förtryck och existens, uppror, kvinnomisshandel, miljöförstöring, barn i rörelse, arv och barndomsminnen.
Under mina samtal med patienter har corona nu varit en stor del. Hur det format människors vardag. Det var utgångspunkten till att arbeta med projektet: Många syns inte. Rubriken kommer från visan Okända djur av Olle Adolphson. Temat är virus. Det handlar om någonting vi inte kan se men som sprids. Rådet är att undvika sociala kontakter. Hur påverkar det människan? Vi är sociala varelser. I vanliga fall ökar psykisk ohälsa vid ensamhet. Jag har gestaltat verk, i målningar och grafik och 33 st betongskulpturer. Jag har visat dem i Ljusdal, Kolsvedja backe. På Galleri Kvarnen i Söderhamn, Skogen mellan oss i Edsbyn.

IMG_20170408_201056_182