×

me

Jag arbetar som konstnär sedan 1999 och arbetar i min ateljé sedan 20 år. Jag arbetar skulpturalt med keramik, gips, betong och brons. Broderar i textil och papper. Trycker grafik, screentryck och även cyanotype. Måleriet finns alltid med. Tungt och lätt. Papper och tråd. Tyg och lim. Struktur och upplevelse.
Jag har under de senaste 10 åren arbetat 50% som konstnär och 50% som kurator. Jag arbetar ofta utifrån tankar kring relationer och psykisk ohälsa. Jag lyssnar på andras berättelser. Vi, är av en grubblande art och historian är intressant. Jag använder min kreativitet till att forma och gestalta tillvaron. Utgångspunkten kan vara ett ord, ett tema eller en frågeställning. Tidigare rubriker har varit: förtryck och existens, uppror, kvinnomisshandel, miljöförstöring, barn i rörelse, arv och barndomsminnen.
Under mina samtal med patienter har corona tagit ett stort utrymme. Det har format människors vardag. Och det var stsrten med projektet: Många syns inte. Rubriken kommer från visan Okända djur av Olle Adolphson. Temat är virus. Det handlar om någonting vi inte kan se. Rådet att undvika sociala kontakter – hur påverkade det oss?… Vi är sociala varelser. Jag gestaltade mina tankar i målningar, grafik och betong skulpturer. Jag har visat dem i Ljusdal, Kolsvedja backe. På Galleri Kvarnen i Söderhamn och i projektet, Skogen mellan oss i Edsbyn.